De media over het Roze Boekenbal
Wat de media over het Roze Boekenbal te vertellen hebben, dat lees je hier. Wil je het oorspronkelijke artikel bekijken, klik dan op het plaatje. Zelf ook ergens een artikel over het Roze Boekenbal gelezen? Mail het ons alsjeblieft, dan zetten we het erbij!

 

www.rozerijk.nl (23 mei 2006)  originele artikel: klik plaatje

Programma Roze Zaterdag Zwolle

(...een hoop informatie over het programma, en dan:...)

Roze Boekenbal 24 juni
De top of the bill van Ďroze schrijvendí Nederland komt naar het Roze Boekenbal, van 17.00 tot 21.00 uur in COC Zwolle. Speciale gasten zijn de Spaanse schrijfster Susana Guzner (die speciaal voor Roze Zaterdag naar Nederland komt), de Zwolse Marjon Klaassen (die haar eerste roman presenteert) en de schrijfster AdriŽnne Nijssen (die uit haar nieuwe, nog niet gepubliceerde boek voorleest). Verder zijn er signeersessies en muzikale optredens.
(overgenomen van www.rozerijk.nl)


link kapot? mail ons!
www.destentor.nl (22 mei 2006)  originele artikel: klik plaatje

Primeur voor Zwolle: Roze Boekenbal

22 MEI 2006 - ZWOLLE - Helemaal nieuw in het programma van Roze Zaterdag is het Roze Boekenbal. Speciaal voor deze gelegenheid komt de Spaanse schrijfster Susana Guzner naar Nederland. Zij is de auteur van De onberekenbare geometrie van de liefde. In eigen land is dit boek een lesbische culthit en het is inmiddels in meerdere talen vertaald.

Een ander hoogtepunt van dit boekenbal is de presentatie van de roman Niks aan de hand van de Zwolse Marjon Klaassen. In deze roman volgt de lezer het verhaal van Ingrid, die moet accepteren dat haar kinderwens nooit in vervulling zal gaan. Andere auteurs die naar het boekenbal komen zijn Esther Bremer, Anja de Crom, Coen Peppelenbos en Doeke Sijens. De twee eerstgenoemden schreven lesbische kostschoolromans. Peppelenbos en Sijens zijn de auteurs van hilarische homosoapromans. Schrijfster AdriŽnne Nijssen leest voor uit haar nieuwe, nog niet verschenen boek.

Het Roze Boekenbal wordt van 17.00 tot 21.00 uur gehouden in COC Zwolle aan de Kamperstraat. Bezoekers kunnen hun boeken laten signeren of naar schrijvers luisteren die voorlezen uit eigen werk of worden geÔnterviewd. Zangeres/gitariste Rosalinde Koolstra verzorgt een optreden tijdens het roze literaire festijn.

(overgenomen van www.destentor.nl)


link kapot? mail ons!
www.boekmagazine.nl (23 mei 2006)  originele artikel: klik plaatje

Eerste Roze Boekenbal op 24 juni

Zaterdag 24 juni kleurt Zwolle roze. Een nieuw onderdeel van Roze Zaterdag, het jaarlijks terugkerende evenement voor homoseksuelen, is het Roze Boekenbal. Het bal begint op 17.00 in COC Zwolle, Kamperstraat 17. Aanwezig zijn onder andere de Spaanse schrijfster Susana Guzner, Esther Bremer en Anja de Crom. Ook wordt tijdens het Roze Boekenbal de nieuwe roman van Marjon Klaassen gepresenteerd, Niets aan de hand. Kijk voor meer info op www.rozeboekenbal.nl

(overgenomen van www.boekmagazine.nl)


link kapot? mail ons!
www.gaykrant.nl (22 mei 2006)  originele artikel: klik plaatje

Roze Zaterdag op stoom

Roze Zaterdag Zwolle 2006 wordt een veelzijdige en feestelijke dag. Op het grote podium op het Grote Kerkplein zijn zaterdag 24 juni onder meer optredens van Angela Groothuizen, de populaire zangeres Do, de bands Solo, Residanz en The Fax en vrouwenkoor Behoorlijk Bekoorlijk. Voor de bonte, muzikale en diverse parade door en langs de binnenstad hebben zich nu al zoín twintig groepen met in totaal honderden mensen aangemeld. Ook de politie zal hieraan - in uniform - deelnemen.

(... veel tekst over het programma: politie in uniform loopt voor het eerst mee, de kenmerkende onderdelen worden even genoemd: volle parade, groot podium, vier feesten onder ťťn dak, infomarkt, expositie, filmmaand, welkomstbal en themanummer, viering, manifestatie etc. lees de volledige tekst op de website van de Gaykrant...)

Roze Boekenbal
De top of the bill van Ďroze schrijvendí Nederland komt naar het Roze Boekenbal, van 17.00 tot 21.00 uur in COC Zwolle. Speciale gasten zijn de Spaanse schrijfster Susana Guzner (die speciaal voor Roze Zaterdag naar Nederland komt), de Zwolse Marjon Klaassen (die haar eerste roman presenteert) en de schrijfster AdriŽnne Nijssen (die uit haar nieuwe, nog niet gepubliceerde boek voorleest). Verder zijn er signeersessies en muzikale optredens. Zie ook www.rozeboekenbal.nl. (in samenwerking met LaVita Publishing en Uitgeverij Kleine Uil)

(overgenomen van www.gaykrant.nl)


link kapot? mail ons!