Coen Peppelenbos Website Coen Peppelenbos
Coen Peppelenbos is geboren in Raalte op 4 oktober 1964. Hij is hoofdredacteur van het literaire blad Tzum. Hij schreef, samen met Doeke Sijens, Tavenier en Harde actie en stelde diverse poŽtische rondwandelingen samen. Op zijn eigen website staat een lawine aan recensies. Coen werkt aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, is adviseur voor het Fonds van de Letteren, recensent bij de Leeuwarder Courant en redactielid van Literair Nederland. 
Coen Peppelenbos over Coen Peppelenbos

Naam: 
Coen Peppelenbos

Jarig op: 
4 oktober

Geboorteplaats: 
Raalte

Schreef: 
Tavenier en Harde actie (samen met Doeke Sijens), stelde daarnaast diverse poŽtische wandelroutes samen (PoŽtisch Utrecht, PoŽtisch Groningen, PoŽtisch Rotterdam, PoŽtisch Amsterdam)

Trots op: 
het literaire blad Tzum dat ik nu al een paar jaar met een aantal enthousiastelingen maak

Rijdt in/op: 
met de trein, op de fiets (niet uit principe)

Woont met: 
drie op sterven na dode planten

Droomreis: 
Maakt niet uit, zolang droomiemand maar meegaat

Ogen gaan glimmen van: 
weet ik niet, dat zie ik nooit, maar ik ben bang dat het veel gebeurt

Wilde vroeger altijd worden:
buschauffeur (7 jaar), tekenaar (10 jaar) cabaretier (15 jaar), schrijver (40 jaar)

Ambitie: 
mooie dikke roman afmaken

Held: 
heb ik niet, wel bewondering voor mensen die doen wat ze willen: Paul de Leeuw, Arthur Japin

Eet het liefst: 
nagerecht: appels uitboren en in vier rondjes delen. Boter in de pan. Appels bestrooien met bruine basterdsuiker en dan in de pan en een beetje laten caramelliseren, niet te lang. 
In de voorverwarmde over appelschijfje plaatsen, daaroverheen een stukje brie of camembert, en daar bovenop weer een appelschijfje, dit herhalen al naargelang er gasten zijn. Even in de oven tot kaas lekker zacht is en een beetje uitgelopen. 
In de tussentijd strooi je in de pan waar je de appels met suiker licht hebt laten caramelliseren een handjevol walnoten (klein maken) en daar gooi je een flinke plens rode wijn bij. 
Even alcohol laten verdampen en dan kan dit notenwijnmengsel over de appelschijfjes met kaas gegoten worden. Als contrast kan er nog een bolletje ijs naast (hoeft niet).

Krijgt inspiratie van: 
wandelen, afwassen, nietsdoen

Zal nooit meer: 
de vraag stellen ĎLees je veelí om iemand te versieren

Drijfveer: 
Geld, groot huis

Grote voorbeeld: 
Dat zijn er veel: John Fante, Thomas Mann, Frans Kellendonk, Ronald Giphart, etc. etc.

Hekel aan: 
domheid, asociaal gedrag, onbeleefdheid

Jaloers op: 
mensen die in het moment kunnen vallen

Heimelijk genoegen: 
alles wat ongezond is en eetbaar

Film: 
Dood in VenetiŽ

Boek: 
Mystiek Lichaam

Motto: 
Doe het nu

Grootste wens: 
dat ik mijn baan kan opzeggen

Zou in een vliegtuig willen zitten met: 
Corrie, mijn reismaatje, omdat zij vliegangst heeft en we toch samen een keer naar Portugal willen (en met de trein is dat een tyfusend)

Stad: 
Parijs

Drank: 
witte wijn, cola light

Zou best een dagje willen ruilen met: 
een zwaluw, een koe (zat de hele tijd aan mensen te denken, maar nooit langer dan twee, drie seconden)

 

 

 

 


Lees meer over
Tavenier
(opent in nieuw venster)


Lees meer over
Harde actie
(opent in nieuw venster)